Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home / 1 / 2 / Blog

Blog

Auteursrecht feiten
BREIN en de raadslieden van BREIN verstrekken de diverse rechtbanken waar zij procederen feitelijke gegevens waarvan zij weten, althans horen te weten, dat die onjuist zijn. In onderhavige geval hoort daarbij aan bedrog in de zin van het Wetboek van Strafrecht gedacht te worden. De feitelijke gegevens die BREIN en diens raadslieden verstrekken en waarvan zij weten, of althans horen te weten, dat die onjuist zijn, betreft in ieder geval de informatie over het recht op openbaar maken via Internet in het algemeen en via the Pirate Bay (en dus de Internet Providers) in het bijzonder.
De geshockeerde rechtsstaat
Wat te doen bij een totaal geshockeerde rechtsstaat wordt niet onderwezen aan de juridische faculteiten van de Nederlandse Universiteiten. Nederland heeft in het recente verleden eerder een rechtsstaat gekend die radicaal geshockeerd was en waarbij de rechtspraak beslissingen nam die een rechtsstaat onwaardig zijn. Die periode in de Nederlandse geschiedenis wordt als een gitzwarte periode gezien. De Nederlandse rechtspraak wordt daaraan niet graag herinnerd. Vandaag zit Nederland in omstandigheden die sterk doen denken aan die tijd van het alom bekritiseerde Toetsingsarrest uit 1942, en weer spelen de wetgevende en uitvoerende macht bedenkelijke rollen.
De juridische gevolgen van de oorlog in Irak.
Het politieke akkoord van de minister-president voor de oorlog in Irak heeft een groot aantal juridische gevolgen voor Nederland. In dit artikel worden twee in het oog pringende gevolgen besproken. Als eerste de civielrechtelijke aansprakelijkheid voor Nederland voor de schade die dat politieke akkoord van de minister-president heeft veroorzaakt en als tweede de strafrechtelijke aansprakelijkheid van de minister-president zelf. Dit artikel eindigt met de conclusie dat als Nederland geen strafrechtelijke maatregelen neemt tegen de Nederlandse verantwoordelijken voor de oorlog in Irak de civielrechtelijke aansprakelijkheid voor Nederland wel eens niet te overzien kan gaan worden. Toren hoge herstelbetalingen aan de slachtoffers van de oorlog in Irak zouden dan voor lang als kostenpost de rijksbegroting kunnen belasten.
Inloggen


Wachtwoord vergeten?